Sposób przygotowania:
Pierogi z kapusta grzybami i mięsem
Farsz:
Mięso mielone przyprawić i smażyć na patelni. Kapustę i grzyby gotować przez 30 min. Doprawić. Zmielić w maszynce lub pokroić drobno razem z mięsem mielonym.
Ciasto na pierogi:
1 kg mąki dodać łyżkę oleju. Zagniatać dodać tyle wody ile mąka "zabierze". Gdy do ciasta dodasz za dużo wody dodać mąkę.. Rozwałkować ciasto, szklanką wycinać kółka do środka kółka dać trochę farszu skleić rogi ciasta. Ugotować 1 litr wody z 1 łyżką soli. Gdy woda się zagotuje włożyć do niej pierogi. Gotować aż wypłyną na wierzch. Wyjąc na talerz. Można polać tłuszczem ze skwarkami. Lub smażoną cebulką.
Mięso mielone przyprawić i smażyć na patelni. Kapustę i grzyby gotować przez 30 min. Doprawić. Zmielić w maszynce lub pokroić drobno razem z mięsem mielonym.
Ciasto na pierogi:
1 kg mąki dodać łyżkę oleju. Zagniatać dodać tyle wody ile mąka "zabierze". Gdy do ciasta dodasz za dużo wody dodać mąkę.. Rozwałkować ciasto, szklanką wycinać kółka do środka kółka dać trochę farszu skleić rogi ciasta. Ugotować 1 litr wody z 1 łyżką soli. Gdy woda się zagotuje włożyć do niej pierogi. Gotować aż wypłyną na wierzch. Wyjąc na talerz. Można polać tłuszczem ze skwarkami. Lub smażoną cebulką.