Sposób przygotowania:
Pierogi z kapustą i mięsem
Kapustę gotujemy, odcedzamy, studzimy, odciskamy i przepuszczamy przez maszynkę razem z mięsem, doprawiamy.
Cebule kroimy, smażymy, trochę zostawiamy do okraszenie, resztę dodajemy do farszu.
Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy na cienki placek.
Szklanką wycinamy krążki, układamy farsz i sklejamy pierogi.
Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 4 min od wypłynięcia.
Przed podaniem okraszamy cebulką.
Cebule kroimy, smażymy, trochę zostawiamy do okraszenie, resztę dodajemy do farszu.
Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy na cienki placek.
Szklanką wycinamy krążki, układamy farsz i sklejamy pierogi.
Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 4 min od wypłynięcia.
Przed podaniem okraszamy cebulką.
Babciagramolka