Sposób przygotowania:
Pierogi z kapustą i serem
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko i ciepłą wodę. Wyrobić ciasto.
Kapustę ugotować do miękkości, następnie zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, usmażyć w oleju. Do zmielonej kapusty dodać ser biały, usmażoną cebulkę oraz sól i pieprz.
Ciasto podzielić na części. Rozwałkować placki. Szklanką wycinać kółka, w środek nakładać farsz, składać na pół i zlepiać brzegi na pierogi. Gotować w lekko osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną na wierzch. Podawać polane cebulką.
Kapustę ugotować do miękkości, następnie zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, usmażyć w oleju. Do zmielonej kapusty dodać ser biały, usmażoną cebulkę oraz sól i pieprz.
Ciasto podzielić na części. Rozwałkować placki. Szklanką wycinać kółka, w środek nakładać farsz, składać na pół i zlepiać brzegi na pierogi. Gotować w lekko osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną na wierzch. Podawać polane cebulką.
elzbieta8960