kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Pierogi z kaspustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pierogi z kaspustą i grzybami podaję z podsmażoną cebulką i skwareczkami, jednak ja najbardziej lubię odsmażane ;)

Pierogi z kaspustą i grzybami

Składniki:

Pierogi z kaspustą i grzybami

 

  • 1/2 kg kapusty kwaszonej
  • garść suszonych grzybów
  • 1 kg mąki
  • ok. 1/2 szkl. ciepłej wody (tyle aby ciasto można było dobrze zagnieść)
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kaspustą i grzybami
Kapustę ugotować do miękkości. Grzyby ugotować w oddzielnym naczyniu. Przepuścić przez maszynkę kapustę z grzybami, doprawić solą i pieprzem. Zagnieść ciasto z mąki i wody. Rozwałkować na cienkie placki. Wykrawać kółka foremką do pierogów. Na środku kółka nakładać farsz i sklejać. Gotować w osolonej wodzie od chwili zagotowania ok3- 5 minut. Podawać z podsmażoną cebulką i skwareczkami.
Smacznego!:-)