dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pierogi z kaszą gryczaną 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pierogi nadziewane kaszą gryczaną i białym serem.

Pierogi z kaszą gryczaną 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z kaszą gryczaną 5

 

 

 

  • Ponadto:
  • olej

Sposób przygotowania:

Pierogi z kaszą gryczaną 5
Mąkę mieszamy z solą. Dodajemy jajko oraz odrobinę wody. Zagniatamy elastyczne ciasto. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Do kaszy dodajemy posiekaną i przesmażoną na oleju cebulę, jajko, pokruszony twaróg oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy. Ciasto cienko rozwałkowujemy. Wycinamy kółka i na środku układamy porcje farszu gryczanego. Dokładnie zlepiamy. Pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i kiedy wypłyną gotujemy ok 2 - 3 minuty. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Smacznego.
Pierogi z kaszą gryczaną 5
Do kaszy dodajemy ser, jajko, cebulę i przyprawy.
Pierogi z kaszą gryczaną 5
Składniki nadzienia dokładnie ze sobą mieszamy.
Pierogi z kaszą gryczaną 5
Farsz układamy na krążku wyciętym z ciasta.
Pierogi z kaszą gryczaną 5
Pierogi dokładnie zlepiamy i gotujemy w osolonej wodzie.