jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rewelacyjne pierogi sycące na drugie danie

Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem

Składniki:

Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem
Mąke, przesiać, wymieszać z solą, dodać 1 jajko i wlewać wodę, wyrobić ciasto.

Przykryć ściereczką, by nie wyschło.

Kaszę gryczaną ugotować z solą i masłem.

Odstawić do ostudzenia.

Cebulę obrać, posiekać i zrumienić na maśle.

Ostudzoną kaszę i ser zemleć w maszynce, dodać cebulę, majeranek, jajko, sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać. Ciasto na pierogi rozwałkować, wykrawać kółka, nadziewać farszem, skleić.

Gotować w dużej ilości osolonego wrzątku, pod przykryciem.

Gdy wypłyną dogotować odkryte.

Podawać polane skwarkami.