misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Pierogi z kaszą gryczaną i serem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Pierożki te pochodzą z Regionu Wschodniego.

Pierogi z kaszą gryczaną i serem

Składniki:

Pierogi z kaszą gryczaną i serem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kaszą gryczaną i serem
Z mąki i wody zagnieść ciasto jak na pierogi. Kaszę ugotować w osolonej wodzie ,pamiętając o stosunku 1:2.Po ugotowaniu i ostudzeniu dodać do kaszy ser bialy ,doprawić solą i pieprzem , dokładnie wymieszać.Ciasto porcjami rozwałkować wycinać szklanką krązki , nakładać farsz i zlepiać pierożki. Gotować w osolonej wodzie . Podawać z cebulką lub kwaśną śmietaną.