Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Pierogi z kaszą gryczaną i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo ciekawe i pożywne pierożki na zimowe obiadki

Pierogi z kaszą gryczaną i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z kaszą gryczaną i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kaszą gryczaną i serem
Mąkę wymieszać z woda i wyrobić elastyczne ciasto.Pozostawić zawinięte w ściereczkę do odpoczęcia na około 15 minut. W tym czasie przygotować farsz. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Dodac rozkruszony sar. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Dodać do kaszy i sera i dokładnie wymieszać. Można doprawić według smaku solą i pieprzem oraz odrobinką cukru. Ciasto dzielimy na dwie części i wałkujemy jak najcieniej. Wykrawamy koła i wypełniamy je powstałym farszem. Zlepiamy pierogi i gotujemy w osolonej wodzie około 3 minuty od wypłynięcia.Podajemy polane masełkiem.
Pierogi z kaszą gryczaną i serem
kasze gotujemy tak jak podano w przepisie na opakowaniu
Pierogi z kaszą gryczaną i serem
ieszamy ja z serem i zeszklona na masle cebula
Pierogi z kaszą gryczaną i serem
dokładnie mieszamy i doprawiamy. farszem nadziewamy pierogi
Pierogi z kaszą gryczaną i serem
pierogi podajemy polane roztopionym masłem