mooooon

mooooon

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 168]

Pierogi z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

domowe pierogi, pyszne i smaczne.

Pierogi z kiełbasą

Składniki:

Pierogi z kiełbasą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kiełbasą
Przesiej mąkę. Posiekaj ją z masłem, solą śmietaną i żółtkiem. Zagnieć dokładnie ciasto. Owiń folią i włóż na 2 godz do lodówki. W tym czasie kiełbasę obierz ze skóry i rozgnieć, dodaj białka i wymieszaj. Dopraw wedle uznania. Po 2 godzinach ciasto rozwałkuj i szklanką wykrój kółka. Nakładaj farsz przy pomocy małej łyżeczki. Zlep pierogi. Przygotuj blasze, nałóż na nią papier do pieczenia. Piecz ok 30 minut w temp 170 st C.