Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem i sosem sojowym
Farsz: Z braku odpowiedniego sprzętu farsz został przyrządzony w następujący sposób: Mięso mielone z tacki włożyłam do garnka w którym znajdowało się ok 2 cm wody. Szybko obgotowałam mięso z każdej strony trwało to z 10 minut. "Kostkę" mielonego mięsa odsączamy dodajemy szczyptę pieprzu oraz sosy sojowe. Wszystko wymieszałam i dusiłam narzędziem do duszenia ziemniaków. Paprykę kroimy w bardzo drobną kostkę. Gotujemy we wrzącej wodzie około 5 minut. Dodajemy do farszu, mieszamy. Ciasto: Zapewne każdy ma swój własny sprawdzony przepis. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy, ugniatamy. Ciasto wałkujemy, wycinamy koła i lepimy pierogi. Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy, na koniec dodajemy łyżkę sosu sojowego. Pierogi wrzucamy do wrzącej lekko osolonej wody, gotujemy kilka minut, aż do wypłynięcia. Podajemy z podsmażona cebulką.
mięsko
wedith1
jaNina
i jest bardzo ciemny..... ja bym tez tyle nie dała na 300 g mięsa?
Może miały byc łyżeczki?
Anna555