misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Pierogi z mięsem.

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 21

Pierożki jedzone na 2 sposoby: okraszone cebulką lub jedzone z czerwonym barszczykiem.

Pierogi z mięsem.

Składniki:

Pierogi z mięsem.

 

  • Na ciasto:
  • 50-60 dkg mąki
  • 1 żółtko
  • łyżka oleju
  • woda

 

  • Na farsz:
  • 2 serca wieprzowe
  • 3 udka z kurczaka
  • 2 cebule
  • sól, pieprz , majeranek
  • łyżka smalcu
  • 1-2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem.
Ugotować serca i udka, przekręcić przez maszynkę.(oczywiście bez kości).Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu i też przepuścić przez maszynkę wraz z czosnkiem .Przyprawić solą pieprzem i majerankiem, ja daję duuuużo majeranku,bo lubię.
Przygotować ciasto na pierogi z podanych składników . Ciasto powinno mieć konsystencję miękkiej plasteliny.
rozwałkować cienkie placki ,wykrawać szklanką kółka i lepić pierogi . Ugotować w lekko osolonej wodzie.