Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka i sól. Następnie powoli wlewamy letnią wodę, zagniatając dość luźne ciasto. Ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość ok. 3 mm. Szklanką wykrawamy krążki.
Składniki farszu mielimy maszynką o średnim sicie, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Na środek każdego krążka kładziemy łyżeczkę farszu, sklejamy pierogi. Gotujemy we wrzącej wodzie z dodatkiem łyżki oleju i łyżeczki soli - 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
Na suchą patelnię wrzucamy pokrojony w kostkę boczek, wytapiamy go i dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy do momentu, aż cebula lekko się zezłoci. Polewamy tym ugotowane pierogi.
Smacznego!
Składniki farszu mielimy maszynką o średnim sicie, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Na środek każdego krążka kładziemy łyżeczkę farszu, sklejamy pierogi. Gotujemy we wrzącej wodzie z dodatkiem łyżki oleju i łyżeczki soli - 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
Na suchą patelnię wrzucamy pokrojony w kostkę boczek, wytapiamy go i dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy do momentu, aż cebula lekko się zezłoci. Polewamy tym ugotowane pierogi.
Smacznego!
edyta1578
domino1206