Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem 3
Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki wyrabiamy tak,aby powstało gładkie ciasto.Wkładamy do woreczka foliowego,aby nie wyschło chociaż na 15-20 minut.Po tym czasie ciasto powinno się zmienić.Będzie gładkie i mięciutkie.Z tak przygotowanym ciastem możemy zacząć przygodę z pierogmi. Farsz: Kapustę gotujemy około 20 minut.Odcedzamy.Po wystudzeniu kroimy drobniutko.Mięso mielimy,dodajemy do kapusty.Cebulkę kroimy drobniutko i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą.Cebulka musi się zeszklić,broń boże nie zrumienić.Dodajemy do farszu.Teraz kolej na przyprawy.Przyprawiając farsz pamiętajmy,że ciasto jest mało wyraziste w smaku,więc farsz musi być dobrze doprawiony. Ciasto wałkujemy cienko,wykrawamy szklanką koła,po czym napełniamy bogato farszem i dokładnie sklejamy.Można brzegi posmarować zimną wodą,będą się lepiej kleiły. Pierogi podajemy oczywiście z cebulką zesmażoną na oliwie.