Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem Eli
Do miski wsypuję mąkę , szczypte soli i wkładam żółtka,w osobnym garnku podgrzewam mleko z olejem.Po podgrzaniu wlewam do miski mleko i wyrabiam ciasto na elastyczną masę.Odkładam ciasto i przykrywam woreczkiem. Stopniowo wałkujemy i szklanka robimy kulka.Lepimy pieroszki. Farsz Mięso gotujemy razem z włoszczyzną Po ugotowaniu mięso mielimy przez maszynkę .Na patelni podsmażamy cebulę i dodajemy do mięsa,wbijamy jajko,dokładamy bułkę tartą,doprawiamy.Wszystko razem mieszany.
![Pierogi z mięsem Eli Pierogi z mięsem Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-miesem-eli-332195.jpg)
![Pierogi z mięsem Eli Pierogi z mięsem Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-miesem-eli-332196.jpg)
![Pierogi z mięsem Eli Pierogi z mięsem Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-miesem-eli-332197.jpg)
![Pierogi z mięsem Eli Pierogi z mięsem Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-miesem-eli-332198.jpg)