mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Pierogi z mięsem i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Szybki pomysł na obiad i pierogi inaczej

Pierogi z mięsem i jajkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierogi z mięsem i jajkiem

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskie
  • 10 dkg boczku wędzonego
  • 20 dkg mielonego
  • 1 cebula
  • Olej
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 jaja
  • 1 łyżka startego sera

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem i jajkiem
Na patelni przesmażam boczek pokrojony w kostkę. Mięso mielone doprawiam solą, pieprzem, dodaję pokrojoną pietruszkę. Mielone najpierw chwilę gotuję następnie przesmażam na patelni , dodaję boczek i całość mieszam. Ciasto francuskie kroję na pół, wkładam do miseczki dodaję nadzienie z mięsa, wbijam jajko, posypuję serem i sklejam brzegi. Ja zrobiłam sakiewki. Wstawiam do piekarnika na 25 minut temp 180 stopni. Podaję z cukinią i pomidorkami koktajlowymi.
Pierogi z mięsem i jajkiem
Szybki pomysł na obiad i pierogi inaczej