Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem i szynką
Mięso wraz z szynką mielę w maszynce, doprawiam solą, pieprzem, octem, łączę z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem, po czym podsmażam całość na rozgrzanym sosie sojowym. Jajka gotuję na twardo, następnie obieram je i kroję w kostkę, po czym dodaję do mięsa. Oliwki odsączam z zalewy, kroję w plasterki, po czym dodaję wraz z koncentratem pomidorowym oraz posiekanym ogórkiem i całość podsmażam.Ciasto rozwałkowuję, kroję na kwadraty, po czym na każdym nakładam łyżeczkę farszu, zlepiam brzegi i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190C na 25 minut.
![Pierogi z mięsem i szynką Pierogi z mięsem i szynką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-miesem-i-szynka-286917.jpg)
![Pierogi z mięsem i szynką Pierogi z mięsem i szynką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-miesem-i-szynka-286918.jpg)