Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

pierogi z mięsem,kapustą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo lubię takie pierogi, zwłaszcza z czerwonym barszczem

pierogi z mięsem,kapustą i pieczarkami

Składniki:

pierogi z mięsem,kapustą i pieczarkami

 

  • 500g pieczarek,
  • 700g łopatki,
  • 500 g kapusty kiszonej
  • 2 sztuki cebula,
  • masło do smażenia,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku,
  • kminek do smaku

Sposób przygotowania:

pierogi z mięsem,kapustą i pieczarkami
łopatkę gotujemy do miękkości (do gotowania można dodać liść laurowy i ziele angielskie, ale nie jest to konieczne) kapustę obgotowujemy garnkach, grzyby i cebulę kroimy w kostkę, smażymy na maśle, doprawiamy składniki farszu zostawiamy do wystygnięcia, następnie przekręcamy je przez maszynkę do mielenia mięsa, doprawiamy i dokładnie mieszamy, ja zwykle przesmażam farsz jeszcze raz na maśle, wtedy jest smaczniejszy. przestudzonym farszem nadziewamy pierogi, gotujemy w osolonym wrzątku. pierogi można podsmażyć na masełku, lub okrasić cebulka