anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pierogi z mięsem wołowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto na pierogi jest bardzo delikatne i elastyczne. A farsz w środku jest pożywny i smakowity. Polecam podawać ze smażoną cebulką.

Pierogi z mięsem wołowym

Składniki:

Pierogi z mięsem wołowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem wołowym
Mąkę, sól oraz żółtko włożyć do miski wlać gorącą wodę i dokładnie zagnieść ciasto. Mięso umyć, włożyć do garnka przyprawić dodać obraną marchewkę i pietruszkę i gotować do miękkości. Następnie ostudzić i zmielić dwukrotnie mięso razem z jarzynami. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , jajko i pokrojoną drobno cebulkę oraz przyprawy, farsz bardzo dokładnie wymieszać . Ciasto wałkować i wycinać szklanką koła na każdy kawałek ciasta układać farsz i boki dokładnie docisnąć widelcem. Ugotować w osolonej wodzie.