kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Pierogi z młodej kapusty z grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

naprawdę super pierożki...

Pierogi z młodej kapusty z grzybami

Składniki:

Pierogi z młodej kapusty z grzybami

 

 

  • Ciasto:
  • Mąka 2 szkl
  • Woda około 1 szkl
  • Sól
  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z młodej kapusty z grzybami
Kapustę poszatkować drobno, ugotować z kostką rosołową. Grzyby suszone zalać gotującą wodą na 1 godzinę. Kapustę odcedzić. Na patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, dodać posikane drobno grzyby. Chwilę podsmażyć. Dodać kapustę, przyprawić do smaku, dodać sos sojowy i chwilę podsmażyć na dużym ogniu. Następnie z mąki, wody i szczypty soli zagnieść ciasto pierogowe. W między czasie farsz przestygnie i można robić pierogi. Oczywiście według gustu ręcznie kleić lub robić maszynką do pierogów. Najlepsze pierogi są podsmażone na oleju, lub jak kto woli prosto z wody polane podsmażoną cebulką.