Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Pierogi z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najpierw mąkę przesiać na stolnicę, wbić 2 jajka, dodać oliwy, wlać szklankę ciepłej wody i zagnieść dokładnie ciasto.

  Pierogi z serem

Składniki:

Pierogi z serem

 

 

 

  • 1 kg mąki
  • 4 szt jajko
  • 4 łyżki oliwa
  • 2 szkl woda
  • 600 g ser twarogowy
  • 3 łyżki cukier
  • 3 łyżeczki cukier wanilinowy
  • 3 łyżki masło
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z serem
Najpierw mąkę przesiać na stolnicę, wbić 2 jajka, dodać oliwy, wlać szklankę ciepłej wody i zagnieść dokładnie ciasto. Przemielony ser przez maszynke włożyć do miski, dodać 2 jajka, łyżki cukru, cukier waniliowy,wszystko wymieszać. Ciasto rozwałkować na stolnicy, szklaneczką wycinać krążki, nakładać zmielony ser i dokładnie zlepiać brzegi. Włożyć do wrzącej posolonej wody i gotować aż wypłyna na wierzch to znak ze gotowe. Podawać polane masłem.Smacznego!:)