Sposób przygotowania:
Pierogi z serem 12
Na stolnice przesiewamyy mąke , a dokładnie 2/3 podane w składnikach. Dodajemy do wodę ciepłą. Ugniatamy ciasto, dodajemy powoli resztę mąki i sól. Wyrabiamy ciasto. Potem dzielimy na dwie części. Za pomoca wałka rozwałkowywujemy i wykrajamy kubeczkiem kółka. Możemy wykrajać większe lub mniejsze, kubek dobieramy sami (jego wielkość).Masa serowa, nadzienie: Ser ucieramy ze śmietaną, cukrem i żółtkami, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Dodajemy do masy dodatkowo do smaku:cukier wniliowy, skórkę- mieszamy.Wykładamy łyżką masę na każdy krążek i sklejamy.PILNUJMY aby pieróg został dobrze sklejony, przed wrzuceniem go do wody.gotujemy we wrzącej wodzie, z solą i odrobiną tłuszczu, po wrzuceniu delikatnie je mieszamy, wyciągamy po ok 3 minutach od wypłynięcia na wierzch. smacznego
zbysiowa
A ja mam prośbę, abyś następnym razem pisała poprawnie, powinno być 1 kg mąki pszennej, nie 1 kg mąka pszenna, itd......Nie odbierz tego źle, to tylko prośba:)
zewa
babcia tetala
zewa
ale ja pytałam o ser a nie mąkę.
evita0007
. . . no to żeście sie dogadały dziewczyny hihi ;D
babcia tetala
tak, 1kg sera