babcia tetala

babcia tetala

Kucharz
[Przepisów: 4]

Pierogi z serem 12

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pierogi znane nam wszystkim z serowym nadzieniem

Pierogi z serem 12 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi z serem 12

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z serem 12
Na stolnice przesiewamyy mąke , a dokładnie 2/3 podane w składnikach. Dodajemy do wodę ciepłą. Ugniatamy ciasto, dodajemy powoli resztę mąki i sól. Wyrabiamy ciasto. Potem dzielimy na dwie części. Za pomoca wałka rozwałkowywujemy i wykrajamy kubeczkiem kółka. Możemy wykrajać większe lub mniejsze, kubek dobieramy sami (jego wielkość).Masa serowa, nadzienie: Ser ucieramy ze śmietaną, cukrem i żółtkami, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Dodajemy do masy dodatkowo do smaku:cukier wniliowy, skórkę- mieszamy.Wykładamy łyżką masę na każdy krążek i sklejamy.PILNUJMY aby pieróg został dobrze sklejony, przed wrzuceniem go do wody.gotujemy we wrzącej wodzie, z solą i odrobiną tłuszczu, po wrzuceniu delikatnie je mieszamy, wyciągamy po ok 3 minutach od wypłynięcia na wierzch. smacznego
Pierogi z serem 12
przygotowane ciasto do nakładania farszu
Pierogi z serem 12
masa serowa wyłożona na krążek, który następnie zostanie sklejony
Pierogi z serem 12
pierożki posklejane, pukładane na stolnicy