sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Pierogi z serem białym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaki dzieciństwa. Polecam.

Pierogi z serem białym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi z serem białym

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z serem białym
Mąkę pszenną przesiewamy na stolnicę. Dodajemy stopniowo wodę i zagniatamy ciasto. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier i żółtko. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto cienko rozwałkowujemy. Wycinamy kółka szklanką. Nakładamy twaróg na każdą porcję i zlepiamy pierogi. W garnku zagotowujemy wodę. Do gotującej się wody wkładamy partiami pierogi. Kiedy wypłyną na wierzch gotujemy jeszcze około 5 minut i wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy ze śmietaną i cukrem. Smacznego
Pierogi z serem białym
Ciasto rozwałkowujemy cienko i wycinamy kółka szklanką
Pierogi z serem białym
Nakładamy twaróg na każdą porcję i zlepiamy pierogi