aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Pierogi z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Można podawać z podsmażoną bułką tartą lub odsmażone na patelni

Pierogi z warzywami

Składniki:

Pierogi z warzywami

 

  • CIASTO:
  • 2 szklanki mąki
  • łyżka oliwy
  • 1/2 szklanki wody
  • FARSZ:
  • 2 marchewki
  • strąk czerwonej papryki
  • pół małego selera
  • 2 duże liście białej kapusty
  • 10 średnich pieczarek
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • curry lub inna pikantna przyprawa
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Pierogi z warzywami
Marchew, paprykę i selera pokroić w drobne słupki, a pieczarki w plasterki, kapustę drobno posiekać. Warzywa podsmażyć na oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Ciasto przyrządzone z podanych składników rozwałkować i wykroić krążki o średnicy 10cm. Na każdy nałożyć porcję farszu i zlepić. Gotować w wodzie z dodatkiem sosu sojowego