lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierogi z wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Moje pierwsze pierogi z podrobów czyli z wątróbki z indyka.

Pierogi z wątróbki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z wątróbki

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z wątróbki
1.Wątróbkę umyłam wykroiłam błonki i osuszyłam i pokroiłam w mniejsze kawałki. 2 . Do miski wlałam mleko i zamoczyłam w nim na 30 minut wątróbkę. 3. Smażyłam na oleju pod przykryciem 7-10minut. 4. Ostudziłam włożyłam do pojemnika od blendera . 5. Dodałam jedno jajo ,pierz kolorowy z młynka, sól cypryjską i czosnek niedźwiedzi . 6. Zmiksowałam składniki. 7. Z mleka ciepłego ,jajka,mąki i soli wyrobiłam ciasto. 8. Rozwałkowałam ciasto ,wycinałam kółka szklanką i kładłam na nie wątróbkę zmiksowaną . 9 . Zlepiałam pierożki i wrzucałam na wrzątek z dodatkiem oleju , by pierogi się nie sklejały podczas gotowania trzymamy je koło 5 minut nie dłużej .
Pierogi z wątróbki
Usmażona wątróbkę przełozylam do pojemnika od blendera i dodałam przyprawy
Pierogi z wątróbki
Zmiksowałam wątróbkę dodałam jajo i masło
Pierogi z wątróbki
Wyrobilam ciasto wycinałam kółka i nakładałam farsz z wontróbki
Pierogi z wątróbki
Lepilam pierogi i gotowałam je 5 minut i wyjmowałam