Sposób przygotowania:
Pierogi ze szpinakiem i parmezanem
Przygotowuję ciasto na pierogi. Do mąki wbijam jajko, dodaję szczyptę soli. Wodę mieszam z olejem i wlewam powoli do mąki. Ciasto zagniatam, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Wałkuję na cienki placek. Przy pomocy szklanki wycinam kółka. Na każde z nich nakładam szpinakowy farsz. Dokładnie zalepiam. Gotuję aż do wypłynięcia. Podawać polane zrumienionym masełkiem. FARSZ: Na patelni rozgrzewam kilka łyżek oliwy z oliwek, wrzucam zamrożony szpinak. Dodaję przeciśnięty czosnek. Troszkę soli do smaku. Wszystko razem duszę na małym ogniu. Na końcu dodaję starty parmezan. (parmezan zetrzeć na drobne wiórki). Wszystko mieszam i studzę. Następnie nakładam na przygotowane wcześniej ciasto.Życzę smacznego !