gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Pierogi ze szpinakiem i serkiem fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie i smaczne w przygotowaniu pierogi o ciekawym połączeniu smakowym szpinaku, serka fety i czosnku.

Pierogi ze szpinakiem i serkiem fetą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi ze szpinakiem i serkiem fetą

 

 

  • Farsz
  • opakowanie szpinaku mrożonego lub świeżego
  • 1 opakowanie serka fety
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pierogi ze szpinakiem i serkiem fetą
Przygotowanie ciasta Przesypujemy mąkę na stolnicę, robimy dołek dodajemy jajko i wodę. Zarabiamy energicznie jednolite ciasto. Rozwałkowujemy ciasto, wycinamy kółka, nakładamy farsz zlepiamy. Wrzucamy na gotującą się wodę chwilę gotujemy. Farsz Podsmażamy na maśle szpinak, dodajemy przeciśnięty czosnek chwilę podsmażamy. Następnie ściągamy z ognia dodajemy pokrojony w kostkę ser mieszamy na koniec doprawiamy.
Pierogi ze szpinakiem i serkiem fetą
Podsmażamy szpinak na maśle z dodatkiem czosnku
Pierogi ze szpinakiem i serkiem fetą
Do szpinaku dodajemy pokrojony serek i doprawiamy
Pierogi ze szpinakiem i serkiem fetą
Przygotowujemy ciasto rozwałkowujemy nakładamy farsz
Pierogi ze szpinakiem i serkiem fetą
Przygotowane pierogi gotujemy w osolonej wodzie