Sposób przygotowania:
Pierożki ala drożdżowe z pasztetem :)
Makę wsypujemy do dużej miski i dodajemy sól i drozdze rozpuszczone w niewielkiej ilości wody , rozrabiamy ręka i dodajemy letnią wode tyle żeby ciasto bylo rzadkie . Dobrze wyrabiamy ciasto rąką , musi mieć konsystencię rzadką. Potem posypujemy odrobiną mąki na górę i przykrywamy ściereczką na 30 minut .W tym czasie pasztet i przecier rozgniatamy widelcem żeby powstała gęsta papka . Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, sol i pieprz i wszystko dokladnie mieszamy . Gdy już ciasto urośnie posypujemy blat mąka , wyciagąmy kawalek ciasta z miski i wałkujemy na 2 lub 3 centymetry . Wycinamy szklanką bądź kubkiem tak jak na tradycyjne pierogi i nakladamy po łyżeczce farszu . Zagniatamy widelcem, a nastepnie smażymy na oleju .