Sposób przygotowania:
PIerozki ruskie
Cebulkę obrac i pokroić w kosteczkę, następnie podsmażyć na oleju, na zloty kolor. Dodać tyle oleju aby przykryło cebulkę. Ser zemleć w maszynce razem z ziemniaczkami, następnie dodać osmażoną cebulkę, sol , pieprz i koperek do smaku. Wymieszac. Make wsypac do miski dodac zotko i stopniowo wlewac wode mieszajac łyżką, gdy wiekszosc maki sie zlepi reszte ugniatac reka, tak aby nie bylo grudek. Wylozyc na stolnice i wykrawac krazki jesli ktos nie ma formy do pierozkow.. Wstawic wode w garnku i zagotowac, posolic wedlug uznania( ja na duzy garnek sypie 4 lyzeczki soli, Do gotujacej sie wody wrzucam ok. 20 pierozkow i gotuje ok. 2 min od wyplyniecia, nastepnie wymuje lyzka z sitkiem, płucze delikatnie pod biezaca woda aby sie nie posklejaly delikatnie polac olejem. Podawac z przesmażoną cebulka.Smacznego!