BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

PIerozki ruskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tymi pierozkami zajada sie cala rodzinka!

PIerozki ruskie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

PIerozki ruskie

 

  • Farsz: 1/2 ziemniakow ugotowanych,
  • 1/2 sera twarogu,
  • 3 duze cebule,
  • 1 lyzka koperku,
  • sol pieprz
  • Na ciasto: 1 kg maki, 1 jajko, 2 kubki wody

Sposób przygotowania:

PIerozki ruskie
Cebulkę obrac i pokroić w kosteczkę, następnie podsmażyć na oleju, na zloty kolor. Dodać tyle oleju aby przykryło cebulkę. Ser zemleć w maszynce razem z ziemniaczkami, następnie dodać osmażoną cebulkę, sol , pieprz i koperek do smaku. Wymieszac. Make wsypac do miski dodac zotko i stopniowo wlewac wode mieszajac łyżką, gdy wiekszosc maki sie zlepi reszte ugniatac reka, tak aby nie bylo grudek. Wylozyc na stolnice i wykrawac krazki jesli ktos nie ma formy do pierozkow.. Wstawic wode w garnku i zagotowac, posolic wedlug uznania( ja na duzy garnek sypie 4 lyzeczki soli, Do gotujacej sie wody wrzucam ok. 20 pierozkow i gotuje ok. 2 min od wyplyniecia, nastepnie wymuje lyzka z sitkiem, płucze delikatnie pod biezaca woda aby sie nie posklejaly delikatnie polac olejem. Podawac z przesmażoną cebulka.Smacznego!
PIerozki ruskie
ZROBIENIE FARSZU- ZMIELONY TWAROZEK I ZIEMNIACZKI WRAZ Z PRZYPRAWAMI
PIerozki ruskie
ROBIENIE CIASTA WSYPAC MAKE DO MISKI
PIerozki ruskie
DODAC JAJKO.
PIerozki ruskie
NASTEPNA CZYNNOSC TO WYMIESZANIE JAJKA Z WODA ZA POMOCA LYZKI.