Evi

Evi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Pierożki warzywne

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Ciasto na pizze i warzywa....wspaniałe na przekąskę

Pierożki warzywne

Składniki:

Pierożki warzywne

 

Sposób przygotowania:

Pierożki warzywne
Smażymy na rozgrzanym oleju drobno pokrojoną cebulę następnie dodajemy umyte i pokrojone w kostkę pieczarki, cukinie i świeżą paprykę. Solimy i dodajemy niewiele pokruszonej , suchej papryczki. Dusimy wszystko przez chwilę aż warzywa bedę podgotowane ale nie rozleciane.
Radzę nie używać zbyt dużo oleju .....potem będzie trudno skleić pierożki.
.......................................................
Rozwałkujemy ciasto na pizze, wykrawamy niewielkie kółka , nakładamy farsz i zlepiamy. Powstaną półksiężyce. Smarujemy wierzch białkiem i posypujemy nasionami sezamu.
.........................................................
Pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku (ok 200 stopni) przez 15 minut.