Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pierożki z fetą

  • 2
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Fetę rozgnieść widelcem, dodać drobno starty parmezan, jajka, pieprz. Nadzienie

Pierożki z fetą

Składniki:

Pierożki z fetą

 

Sposób przygotowania:

Pierożki z fetą
Fetę rozgnieść widelcem, dodać drobno starty parmezan, jajka, pieprz. Nadzienie starannie wymieszać. Ciasto rozwałkować, podzielić na siedmiocentymetowe kwadraty i wkładać do nich masę serową. Zawijać jak tradycyjne pierogi. Piec 15 min w piekarniku nagrzanym do temo 200 st.
Ciasto fyllo bardzo szybko obsycha, po rozwałkowaniu i podzieleniu go na kwadraty należy przykryć je ściereczką, by tego uniknąć.