Domisia

Domisia

Kucharz
[Przepisów: 8]

Pierożki z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 100
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierożki przed spożyciem smażę na maśle, tak smakują najlepiej. Chrupiąca skórka skusi niejednego smakosza :)

Pierożki z kapustą i grzybami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierożki z kapustą i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Pierożki z kapustą i grzybami
Kapustę odsączyć, pokroić i ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem ziela oraz liści laurowych. Uprzednio namoczone grzyby ugotować z solą, odsączyć, drobno pokroić lub zmielić i wraz z wywarem dodać do gotującej się kapusty, chwilę razem gotować i odstawić do wystygnięcia. Odcisnąć, podsmażyć na maśle z cebulką. Doprawić solą i pieprzem. Zrobić ciasto na pierogi, w tym celu użyć mąki, wody i soli, zagnieść i rozwałkować. Na rozwałkowane ciasto układamy kulki farszu, szklanką wycinamy pierogi, sklejamy je i gotujemy we wrzątku. Pierożki przed spożyciem smażę na maśle. Pyszne
Pierożki z kapustą i grzybami
ugotowane, kładziemy oddzielnie, żeby się nie posklejały
Pierożki z kapustą i grzybami
pierożki podczas klejenia, mała porcja a cieszy