Sposób przygotowania:
Pierogi z kapustą i grzybami II
Grzyby moczymy w 1 szklance wody.Kapustę szatkujemy drobniutko.i solimy.Grzyby gotujemy w wodzie w której się moczyły.Odcedzamy i kroimy na małe kawałeczki.Siekamy jajko na twardo.Siekamy cebulkę i podsmażamy ją na maśle.Do cebuli dodajemy kapustę,wlewamy wywar z grzybów (1/2 szklanki) i dusimy do miękkości.Osączamy z wody,siekamy drobniutko.Dodajemy grzyby i jajko.Doprawiamy solą i pieprzem.Mieszamy+++Zagniatamy wolne ciasto z mąki,jajka,soli i gorącej wody.Rozwałkowujemy,wycinamy krążki.Na każdym układamy 1 łyżeczkę farszu i zlepiamy pierożki.Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy póki nie wypłyną.Podajemy polane masłem ze zrumieniona cebulką. lub bułka tarta z czosnkiem i majerankiem zrumieniona na oliwie.Smacznego!!!