Sposób przygotowania:
Pierożki z kapustą i pieczarkamiKrok 1
Pieczarki opłukałam pokroiłam drobno, podsmażyłam na patelni i przełożyłam je do wolnowara, dodałam startą marchew i nastawiłam na stopień 2.
Krok 2
Kapustę przepłukałam pod wodą i pokroiłam drobno, dodałam do pieczarek z marchewką. Dodałam listek laurowy i ziele angielskie, zalałam bulionem. Po 4 godzinach kapusta była miękka.
Krok 3
Na stolnicę wyspałam przesianą mąkę, walam ciepłą wodę, oliwę z oliwek i odrobinę soli. Wyrobiłam ciasto ( jest bardzo mięciutkie i elastyczne). Rozwałkowałam na stolnicy silikonowej i szklanką wykrawałam kółka. Nakładałam łyżeczką kapustę z pieczarkami i zlepiałam pierożki pomagając sobie widelcem.
Krok 4
Do gotującej wody z odrobiną soli i oleju wkładałam pierożki i gotowałam. Po ugotowaniu odcedziłam i podsmażyłam z kiełbaską, pododawałam jeszcze gorące.