Dark Chocolate

Dark Chocolate

Starszy Kucharz
[Przepisów: 49]

Pierożki z Kapusty

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi nieco inaczej :)

Pierożki z Kapusty

Składniki:

Pierożki z Kapusty

 

  • Nadzienie:
  • 40 dag. gotowanej kapusty
  • 20 dag. suchego twarogu
  • 1 posiekana cebulę
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Pierożki z Kapusty

Aby przygotować pierożki z kiszonej kapusty:

Kapustę drobno posiekaj i połącz z twarogiem. Zeszkloną na maśle cebulkę dodaj do kapusty i wszystko dopraw do smaku. Aby wyrobić ciasto, połącz jajka, mąkę i sól. Jeśli to konieczne, dodać trochę wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji, zagnieć gładkie, luźne ciasto. Rozwałkuj je bardzo cienko i pokrój na kwadraty. Na każdy nałóż łyżką farsz i zawiń w formie trójkąta. Gotuj w osolonej wodzie do wypłynięcia. Możesz okrasić pierożki zasmażką z masła i bułki tartej. Smacznego!