Sposób przygotowania:
Pierożki z patelni z ziemniakami i groszkiem
Do miski wrzucamy mąkę, masło. Dosypujemy sól, kurkumę. Powoli wlewamy wodę i zagniatamy ciasto. Rozwałkujemy. Przy pomocy szklanki wykrawamy kółka.
Ugotowane ziemniaki gnieciemy. Dodajemy rozgnieciony groszek. Mieszamy. Dodajemy czosnek. Doprawiamy przyprawą Garam Masala.
Robimy pierożki. Smażymy na głębokim tłuszczu.
Przygotowujemy sosy mieszając w obu naczyniach ich poszczególne składniki.
Pierożki konsumujemy maczające je w sosie.
Ugotowane ziemniaki gnieciemy. Dodajemy rozgnieciony groszek. Mieszamy. Dodajemy czosnek. Doprawiamy przyprawą Garam Masala.
Robimy pierożki. Smażymy na głębokim tłuszczu.
Przygotowujemy sosy mieszając w obu naczyniach ich poszczególne składniki.
Pierożki konsumujemy maczające je w sosie.