Glumanda

Glumanda

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Pierozki ze szpinakiem i serkiem ricotta

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bialo zielone pierogi.. bardzo smaczne i lekkie

Pierozki ze szpinakiem i serkiem ricotta

Składniki:

Pierozki ze szpinakiem i serkiem ricotta

 

  • 250g máki
  • 1 zoltko
  • pol szkl. goracej wody
  • szczypta soli pol lyzeczki miekkiego masla

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierozki ze szpinakiem i serkiem ricotta
Zrobic ciasto na pierogi, dodajac do maki zoltko, sol, maslo i goraca wode. Dobrze wyrobic i odstawic przkyryte. Szpinak rozmrozic, dodac bulke trata, sol, pieprz i czosnek. Wymieszac. Serek ricotta doprawic tak samo, sola, pieprzem i czosnkiem. Z ciasta formowac male okragle placuszki nakladac na nie po pol lyzeczki szpinaku i pol lyzeczki ricotty. Sklejac i gotowac. Po ugotowaniu polac stopionym maslem. Ja podawalam je z dodatkiem ratatouille, wg mojego przepisu. Pychotka :)