anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Pierś drobiowa pikantna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Sosik można zaprawić czubatą łyżeczką mąki ziemniaczanej,rozrobionej w kilku łyżkach zimnej wody.

Pierś drobiowa pikantna

Składniki:

Pierś drobiowa pikantna

 

Sposób przygotowania:

Pierś drobiowa pikantna
Pierś umyć osuszyć papierowym ręcznikiem,pokroić w grubsze kawałki,posolić obsypać pieprzem ziołowym,ostrą papryką,odstawić do lodówki na 40 min. Po tym czasie wlać 3 łyżki oleju na patelnie,wrzucić mięsko,obsmażyć,mieszając drewnianą łyżką,około 10 min. Wyjąć na talerz,cebulę pokroić w piórka,paprykę w grubszą kostkę,podsmażyć razem z cebulą. Pod koniec wszystko delikatnie posolić,włożyć podsmażoną pierś,posypać białym pieprzem,bazylią majerankiem i tymiankiem,podlać 1/4 szklanki wody,dusić na małym ogniu około 10 min. Smacznego Podawać z ryżem lub makaronem.