Sposób przygotowania:
Pierś faszerowana alla bigosem i susz. pomidorem
Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić jak książkę i delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć czosnkiem, tymiankiem, przyprawą do grilla i odłożyć do lodówki na 30-60 minut. Farsz: Białą kapustę drobno poszatkować. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i wrzucić kapustę. Zeszklić. Gdy to nastąpić wlać ¼ szklanki wody i dusić do miękkości. Gdy woda odparuje a kapusta będzie jeszcze twarda znów podlać wodą i dusić. Czynność powtarzać tak długo,aż kapusta będzie miękka. W między czasie szynkę drobniutko bardzo drobniutko posiekać nożem ( można użyć maszynki do mięsa). Dodać mięso do kapusty i usmażyć do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjać z ognia i ostudzić. Wykonanie: Na płat mięsa rozsmarować alla bigos i na jednym z końców ułożyć odsączone z oleju suszone pomidory. Zwinać w roladkę i zabezpieczyć wykałaczkami. Piec w piekarniku około 20-25 minut w 200 st. Przed podaniem pokroić na plastry. Smacznego!