Sposób przygotowania:
pierś indycza
garnek gliniany namaczamy ok 10 minut w wodzie. mięso nacieramy solą i pieprzem, por oczyścić i podzielić na poszczególne listki i ugotować krotko w osolonej wodzie. osuszyć. pierś obłożyć na przemian porami i boczkiem. pozostałe warzywa umyć i pokroić w plasterki. mieso wlożyć do garnka i obłożyć jarzynami zalac 1/4 litra wody i piec ok 1,5 godziny w piekarniku pod przykryciem w 200 stopniach.
na 10 minut pzed koncem pieczenia wyjąc pieczeń śmietana udekorować wokół pieczeni zagotować i dodac zasmażke doprawic sola pieprzem i ziołami
mieso wylożyc na półmisek polac sosem.
na 10 minut pzed koncem pieczenia wyjąc pieczeń śmietana udekorować wokół pieczeni zagotować i dodac zasmażke doprawic sola pieprzem i ziołami
mieso wylożyc na półmisek polac sosem.