madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Pierś indycza w przyprawach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Najlepiej smakuje z ziemniakami i surówką.

Pierś indycza w przyprawach

Składniki:

Pierś indycza w przyprawach

 

Sposób przygotowania:

Pierś indycza w przyprawach
Filet z indyka dokładnie myjemy, a następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Po osuszeniu mięso kroimy w większą kostkę. Kawałki kurczaka obtaczamy w majeranku wymieszanym z oregano oraz bazylią. Natarte mięso odstawiamy na conajmniej pół godziny do lodówki. W tym czasie masło rozpuszczamy. Do masła dodajemy miód oraz koncentrat pomidorowy, solimy oraz pieprzymy do smaku. Schłodzone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Całośc zalewamy sosem z miodu i koncentratu. Pieczemy 40 minut w temp. 180*C.

Tagi:

indyk