zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 684]

A'la gulasz z piersi indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Aksamitne, delikatne mięso z piersi indyka w pysznym sosie z czubricą, czosnkiem, papryczką chilli i innymi aromatycznymi przyprawami.

A'la gulasz z piersi indyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

A'la gulasz z piersi indyka

 

  • około 70 dag piersi z indyka
  • 20 dag fasolki szparagowej ( u mnie mrożona )
  • masło klarowane
  • ilość przypraw wg gustu
  • czubrica
  • pieprz ziołowy
  • czosnek w granulkach
  • pieprz cytrynowy
  • włoszczyzna suszona mielona lub jarzynka
  • 2-3 strączki suszonej papryczki chilli
  • łyżka słodkiej papryki
  • łyżka sosu sojowego
  • śmietanka kremówka około 50 ml

 

Sposób przygotowania:

A'la gulasz z piersi indyka
Mięso z piersi indyka myję, osuszam i kroję w kostkę. Następnie obsmażam na maśle klarowanym , posypuję przyprawami, dodaję sos sojowy i papryczki chilli, zalewam gorącą wodą i gotuję około pół godziny. Po około 15 minutach dodaję fasolkę szparagową. Na koniec można zagęścić skrobią, ja tylko zabielam śmietanką. Podałam z makaronem.
A'la gulasz z piersi indyka
Następnie obsmażam na maśle klarowanym , posypuję przyprawami
A'la gulasz z piersi indyka
dodaję sos sojowy i papryczki chilli, zalewam gorącą wodą i gotuję około pół godziny
A'la gulasz z piersi indyka
Po około 15 minutach dodaję fasolkę szparagową.
A'la gulasz z piersi indyka
Na koniec można zagęścić skrobią, ja tylko zabielam śmietanką.