ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Pierś kurczak w czerwonym sosie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pierś kurczaka podana w inny sposób

Pierś kurczak w czerwonym sosie

Składniki:

Pierś kurczak w czerwonym sosie

 

Sposób przygotowania:

Pierś kurczak w czerwonym sosie
Czosnek posiekaj w kosteczkę, cebulę w średnią kostkę. Kurczaka pokrój na kilka mniejszych kawałków i rozbij, posól i popieprz. Smaż na oleju po 2 minuty z każdej strony. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklij cebulę i czosnek. Dołóż paprykę i pomidory oraz kostkę rosołową. Zagotuj, zmniejsz ogień i chwilę podgrzewaj razem, w razie czego podlej wodą. Sos dopraw solą i pieprzem. Następnie na sos wyłóż kurczaka i chwilę duś razem.