Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka z piekarnika 2 Eli
Piersi kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Składniki marynaty dokładnie wymieszać.Mięso posmarowac marynatą i włożyć do lodówki na 3 godziny.Piersi wyjąć z lodówki,wyłożyć na wysoką blaszkę.Cebulę pokroić w grubą kostkę i dołożyć do mięsa.Kostkę mięsną zalać 1/2 litra wrzącej wody,dodać pozostałą marynatę,wymieszać i połowę wlać do mięsa.Blaszkę z mięsem włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 40 minut,co jakiś czas polewając pozostałym bulionem.Papryki pokroić w paski,cukinię w ćwierć krążki i dodać do mięsa po 40 minutach pieczenia.Mięso polać piwem i piec jeszcze 15 minut,polewając co jakiś czas wytworzonym sosem.Upieczone mięso wyjąć,sos przelać przez durszlak do rondla(paprykę z cukinią i cebulą zachować).Mąkę wymieszać z 100 ml wody,wlać do sosu i zagotować.Piesi kurczaka podawać z papryką,cukinia i cebulą z pieczenia.Smacznego!
Doro
Jojo
zewa
Natala1210
ewala
Sarenka
góralka