Sposób przygotowania:
pierś kurczaka z pure marchwiowym
1.piersi marynujemy w oliwie, miodzie, soku z limonki i przyprawach,
2. odstawiamy do lodówki na 20 min,
3. następnie obsmażamy mięso na patelni i pieczemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza,
4. marchewki gotujemy, dodajemy masło, parmezan, sól, pieprz i gałkę muszkatołową,
5. miksujemy na pure,
6. kurczaka kroimy w kawałki, pure układamy małymi porcjami obok mięsa,
7.smacznego
2. odstawiamy do lodówki na 20 min,
3. następnie obsmażamy mięso na patelni i pieczemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza,
4. marchewki gotujemy, dodajemy masło, parmezan, sól, pieprz i gałkę muszkatołową,
5. miksujemy na pure,
6. kurczaka kroimy w kawałki, pure układamy małymi porcjami obok mięsa,
7.smacznego