Sposób przygotowania:
Pierś nadziewana chrzanem i burakiem
Mięso umyć, osuszyć. Odkroić polędwiczkę,tłuszczyk i wszystkie zbędne błonki. Zrobić kieszonkę ( naciąć mniej więcej na 3/4 długości mięsa nie nacinając do końca!). W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i dokładnie natrzeć nimi mięso. Można delikatnie docisnąć aby przyprawy dobrze przylgnęły do mięsa. W nacięcie nałożyć chrzan i rozsmarować go na całej powierzchni nacięcia. Na chrzan położyć plastry buraka kładąc jeden za drugim, na buraki położyć ser. Zamknąć kieszonkę i spiąć mięso wykałaczkami. Odstawić do lodówki na około 2 godziny. Na patelni rozgrzać olej. W roztrzepanym jajku maczać mięso potem przełożyć go na bułkę. Lekko docisnąć. Smażyć mięso około 7-9 minut co chwilę obracając aby panierka się nie przypaliła a mięso upiekło się dobrze w środku. Podawać z ziemniaczkami i surówka z pekinki i buraka. Smacznego!
eliza135