monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Pierś nadziewana fasol.szpar. i mandaryn

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pięknie wyglądające, smaczne mięsko:), moja propozycja na środowy obiad, zapraszam:)

Pierś nadziewana fasol.szpar. i mandaryn Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś nadziewana fasol.szpar. i mandaryn

 

  • Składniki na porcję dla 1 osoby:
  • 1 mała pierś z kurczaka
  • 1 łyżka fasoli szparagowej mrożonej
  • 1 szklanka wrzątku
  • skórka starta z 1 mandarynki
  • 1/2 mandarynki
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżeczka sosu teriayki
  • mąka, białko i bułka tarta do panierowania
  • olej do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania:

Pierś nadziewana fasol.szpar. i mandaryn
W miseczce fasolkę zalać wrzątkiem i pozostawić na 10 minut. Mięso umyć, osuszyć i oczyścić z tłuszczu. Naciąć kieszonkę. W miseczce wymieszać przyprawę do kurczaka, sos teriayki oraz skórkę z mandarynki. Mieszanką natrzeć mięso. Odcedzić fasolkę. Do kieszonki włożyć cała fasolkę i na niej ułożyć cząstki mandarynki pozbawione pestek. Spiąć mięso wykałaczkami i odstawić na godzinę do lodówki. W rondelku rozgrzać olej. Mięso panierować w mące, białku i bułce tartej. Smażyć na złoto z obu stron. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Podawać z ziemniakami i surówka z ogórka z mandarynką (przepis w moich zbiorach).
Pierś nadziewana fasol.szpar. i mandaryn
W miseczce zalać fasolkę wrzątkiem i pozostawić na 10 minut
Pierś nadziewana fasol.szpar. i mandaryn
W umytym i suchym mięsie naciąć kieszonkę
Pierś nadziewana fasol.szpar. i mandaryn
w miseczce wymieszać przyprawę z kurczaka sos i skórkę z mandarynkę
Pierś nadziewana fasol.szpar. i mandaryn
do kieszonki włożyć fasolkę i mandarynkę