Sposób przygotowania:
Pierś nadziewana fasol.szpar. i mandaryn
W miseczce fasolkę zalać wrzątkiem i pozostawić na 10 minut. Mięso umyć, osuszyć i oczyścić z tłuszczu. Naciąć kieszonkę. W miseczce wymieszać przyprawę do kurczaka, sos teriayki oraz skórkę z mandarynki. Mieszanką natrzeć mięso. Odcedzić fasolkę. Do kieszonki włożyć cała fasolkę i na niej ułożyć cząstki mandarynki pozbawione pestek. Spiąć mięso wykałaczkami i odstawić na godzinę do lodówki. W rondelku rozgrzać olej. Mięso panierować w mące, białku i bułce tartej. Smażyć na złoto z obu stron. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Podawać z ziemniakami i surówka z ogórka z mandarynką (przepis w moich zbiorach).
2milutka
monikaT83