malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Pierś po hawajsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gotowe danie po podaniu na talerz możemy udekorować zielonym groszkiem. Wygląda wtedy bardzo apetycznie.

Pierś po hawajsku

Składniki:

Pierś po hawajsku

 

Sposób przygotowania:

Pierś po hawajsku
Pierś kroimy w kostkę i wkładamy do jogurtu zmieszanego z przeciśniętym czosnkiem na 2 godziny.Kalafior gotujemy na półtwardo. Pomidory parzymy i zdejmujemy skórkę, siekamy. Ananasy kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnią wrzucamy pierś, ananasy, oraz pomidory, smażymy 20 minut, solimy, pieprzymy, wrzucamy posiekany koper. Ryż gotujemy na półtwardo i podajemy z potrawką.