Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pierś z gęsi w panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

jeśli schabowe już Ci się znudziły to spróbuj tego:)

Pierś z gęsi w panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierś z gęsi w panierce

 

Sposób przygotowania:

Pierś z gęsi w panierce
każdą z piersi dzielimy na pół (powstają nam 4 kotlety). każdy z kawałków mięsa bardzo dokładnie rozbijamy.

Mięso doprawiamy jarzynką, pieprzem oraz rozgniecionym czosnkiem - dociskamy. Każdy z kawałków mięsa dokładnie obtaczamy w jajku i bułce.

tak przygotowane kotlety smażymy po obu stronach na rumiany kolor. Mięso jest zaskakująco miękkie i ma oryginalny smak.
Pierś z gęsi w panierce
mięso dosć cienko rzbiojamy by dobrze się usmażyło
Pierś z gęsi w panierce
mięso doprawiamy do smaku według własnego uznania.

Tagi:

jajko tarta jajka