goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pierś z indyka w sosie jarzynowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Bardzo szybki sposób na udany obiad

Pierś z indyka w sosie jarzynowym

Składniki:

Pierś z indyka w sosie jarzynowym

 

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka w sosie jarzynowym
Mięso oczyszczamy, osuszamy, nacieramy solą, pieprzem i papryką w proszku. Włoszczyznę oczyszczamy, kroimy w kostkę/plasterki, natkę pietruszki siekamy. Mięso przekładamy do rękawa do zapiekania, na nim układamy warzywa, natkę pietruszki, wlewamy bulion. Rękaw spinamy. Mięso pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wyjmujemy mięso, kroimy w plasterki i układamy na półmisku. Warzywa miksujemy wraz ze śmietaną, doprawiamy do smaku, zagotowujemy i polewamy nim mięso.

Tagi:

indyk