Sposób przygotowania:
Pierś z indyka z morelami
Umyte i osuszone mięso pokroić w paseczki. Wymieszać sos sojowy, miód i nektar morelowy, polać mięso i odstawić na 2 godziny do lodówki. Posiekać czosnek i cebulkę razem ze szczypiorkiem. Morele osączyć z syropu, świeże owoce podzielić na połówki i usunąć pestki. Mięso wyjąć z marynaty, osuszyć papierowym ręcznikiem. Do marynaty wlać ocet balsamiczny i wodę. Rozgrzać olej, smażyć mięso około 10 minut. Wrzucić cebulkę, podsmażyć, dodać czosnek, marynatę i rozprowadzoną w 1 łyżce wody mąkę, smażyć na małym ogniu 15 minut. Pod koniec dodać morele, doprawić solą i imbirem. Aby zaostrzyć smak potrawy, można dodać trochę ostrego sosu chili.